Sosiaalisen koreografian ja unennäön projekti

Uniuutiset

Valvojat: ilarim, olavi

Viesti
Julkaisija
olavi
Ylläpitäjä
Viestit: 3215
Liittynyt: 25 Kesä, 2005 22:46

Sosiaalisen koreografian ja unennäön projekti

#1 ViestiKirjoittaja olavi » 29 Joulu, 2008 16:59

Sosiaalisen koreografian ja unennäön projekti:
UNI_Q -Esityksellinen media-installaatio

Osallistumiskutsu esityksellisen media-installaation toteuttamiseen:
Kytkeydy unelmarihmastoon!

Uniikki mahdollisuus olla ja vaikuttaa maailmassa uneksittujen todellisuuksien välityksellä.

Kerätään unia teksti- & äänitemuodossa osaksi esityksellistä multimedia-installaatiota, jonka esillepanokontekstina 30.1.-8.2.2009 Zodiak, Uuden tanssin keskus, Helsinki / Sivuaskel -festivaali / Sosiaalisen koreografian projekti "U. N. I. (You and I)

Oman unensa voi lähettää meilitse tekstinä / äänitettynä äänitiedostona tai sopia tapaaminen (pääkaupunkiseudulla) äänitystä varten (studio / "kenttä-äänitys").

Tekstimuodossa kerätyt unet saavat (jonkun) äänellisen muodon joko studiossa tai live -spiikkeinä. Osallistua voi omalla nimellään tai anonyymisti, "signatuuri" ei kuitenkaan välttämättä kohdennu täysin, sillä unia miksataan livenä, eli ne eivät ehkä tule kokonaisina tai "originaaleina" esiin, vaan sulavat, yhteenkietoutuvat ja kerroksellistuvat toisiin uniin & soundeihin, muodostaen kollektiivisen unimaiseman, äänellisen unelmarihmaston. Mediainstallaation esilläoloaikana oman unensa voi myös tulla spiikkaamaan livenä DreamsOpenAir -mikrofoniin!

Yhteydenotot ja tiedustelut:
sini.haapalinna@gmail.com
p. 0400 785 031

Sosiaalisen unennäön tekniikan kehittäjä Gordon Lawrence vierailee Sivuaskel -festivaalilla ja ohjaa myös yleisölle avoimia Social Dreaming sessioita, (http://en.wikipedia.org/wiki/Social_dreaming). Kts tarkemmin festivaaleista, työpajoista ja U.N.I -projektista: www.sivuaskel.fi & www.zscore.fi


Sosiaalisen koreografian ja unennäön projekti UNI_Q
-Esityksellinen media-installaatio

on hybridi, joka resonoi taiteen tapahtumallisuutta, kokemuksellisuutta ja yhteisöllisyyttä. Se leikittelee taiteiden ja sosiaalisten todellisuuksien rajoilla & mahdollisuuksilla ja on eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä yhteentuova ja osallistava yhteisöllinen taideprojekti, jossa jaetaan unia ja kasvatetaan unelmarihmastoja. UNI_Q on eri aistien, havaintojen, kokemusten ja diskurssien konstellaatio, joka asettautuu eettisiksi kysymyksiksi yksilöiden ja yhteisöjen todellisuuksista, potentiaaleista ja suhteista, jotka jaetaan viimekädessä saman pienen planeetan pinnalla. Teoksen logiikka toimii sumella periaatteella: sekä&että joko/tain sijaan. Onnistuessaan teoksen ääriviivat häipyvät ja siitä muodostuu lämminhenkinen generatiivinen tapahtuma: kokemuksellinen tila, dynaaminen jatkumo, liikettä, kohtaamisia ja yhteyksiä kehollisuuksien, tietoisuuksien, merkitysten ja mahdollisuuksien syleissä ja syleilyissä.


TYÖRYHMÄ:

Konsepti, kokonaisuus, tuotanto, äänisuunnittelu & miksaus: Sini Haapalinna
Mediasuunnittelu & -ohjelmointi: Markku Nousiainen
Live -piirtoheitintaide: Ulla-Maija Alanen
Äänitaide, musiikki: Samuli Kytö & kutsuvieraat
Äänitekniikka, tuuliharput ja verkkolähetys: Jari Suominen ja Juho Jouhtimäki
Unet ja äänet & DreamsOpenAir -livemikki: uni_q -rihmasto (kaikki osallistujat)


Tässä vielä teoskonseptin kuvaus:

Sosiaalisen koreografian ja unennäön projekti & esityksellinen media-installaatio

UNI_Q
30.1.-8.2.2009 Zodiak, Uuden tanssin keskus / Sivuaskel -festivaali / Sosiaalisen koreografian projekti ”U. N. I. (You and I)”

Teos on monimediainen ja interaktiivinen live-installaatio (/immersive environment), joka koostuu seuraavista elementeistä:

-Interaktiivinen videoprojisointi, jonka projisointi pintana toimii teoksen konkreettinen keskiö vesisänky
(Projisoinnin toteutuksessa käytetään Isadora -tietokoneohjelmaa, joka mahdollistaa muiden teknisten lisälaitteiden avulla reaaliaikaisen kuvan kerroksellistamisen jo nauhoitettuun kuvamateriaalin kanssa.)

-UniVj:n reaaliajassa tuottamaa heijastintaidetta

-UniDj:ten reaaliajassa miksaaama yhteisöllinen unikuunnelma, UNI_Q, jonka sisältö on mm. eri yhteisöille lähetetyn avoimen kutsun avulla kerättyä uniin ja unelmiin liittyvää teksti- ja äänimateriaalia, sekä reaaliajassa tuotettuja äänimaailmoja, tuuliharppujen sointia ja DreamsOpenAir -spiikkejä & äänitaidetta kutsutuilta esiintyjävierailta &.

-UNI_Q -livekuunnelma on tarkoitettu ensisijaisesti kuunneltavaksi vesisängyssä langattomista kuulokkeista, ja osan installaation esilläoloajasta levittäytyen koko näyttely/esitystilaan (Valssaamo; Kaapelitehdas; Helsinki). Kuunnelmaa on tarkoitus voida kuunnella myös reaaliajassa &/ live-nauhoitettuna netissä.

UNI_Q esityksellisen media-installaation
lähtökohtana toimivat seuraavat toisiinsa kimpoilevat käsitteet:

Sosiaalinen koreografia (Michael Klien & Steve Valk)
Sosiaalinen unennäkö ( Gordon Lawrence )
Relational Aesthetics (Nicolas Bourriaud)
Henkilökohtaisempaa unientulkintapalvelua

Friida

#2 ViestiKirjoittaja Friida » 06 Maalis, 2009 23:42

Voiko osallistua kuvilla unista?


Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija