tiet, polut ja muut kulkureiti

Unien avaamista avoimen keskustelun avulla
Viesti
Julkaisija
hitsu
Viestit: 123
Liittynyt: 28 Joulu, 2007 22:38
Paikkakunta: Vääksy
Viesti:

tiet, polut ja muut kulkureiti

#1 ViestiKirjoittaja hitsu » 23 Syys, 2009 8:53

Minusta on hyvin hauska lukea näitä erilaisia teitä, polkuja, mitä ihmisten unissa käväisee. Yritän kahlata kaikki sellaiset täältäkin läpi. Osittain siksi, että teema on minullekin toistuva - tosin samaa polkua en kovin usein taivalla. Mutta sitäkin tapahtuu.

Nyt oli kerrankin kulkua tuttua 5 km koulutietä. Siellä vierailen aina toisinaan. Myös muistan unessani, että saa, täällä taas. Tällä kertaa tie oli lähempänä polkua kuin tietä, auraamaton, paikoitellen metrin lumivallin peitossa.

Juuri kun aloin väsyä, lumi osittain suli eikä taivallus ollut niin raskasta. Alkumatkasta kanssani kulki pari kymmentä vuotta sitten kuollut äitini. Olin huolissani omasta jaksamisesta ja hyvin huolissani, jos äitini ei jaksa loppumatkaa, kuinka saan hänet kotiin.

Mutta sitten äitini pääsi kauas näkymättömiin edelleni kulkemaan, enkä enää huolehtinut hänestä. Matkaseuraksi siirtyi nuorin tyttäreni, jonka selviämisestä oli samoin huolissani. Mutta onneksi juuri siinä vaiheessa tie muuttui helppokulkuisemmaksi.

Tietysti noissa tie-teemoissa heijastelee "elämäntie" ja väsymis - selviytymiskamppailu. Näkyy se, että ketä milloinkin luulottelee tarvitsevansa "kannatella". Ja se., kuinka paljon jaksaa uskoa elämän kannatteluun. Minäkin unessani tiesin äitini kuolleeksi ja ihmettelin, täytyykö minun jaksaa kuolleidenkin kuormana kantaa! Että heitähän on niin monta . . .

Mutta muuten nuo tiet ovat varsin mielenkiintoisia. Mikä kenelläkin tiessä on se pulma tai pointti. Onko maisema pääosassa, kulku pääosassa, tavoitteen saavuttaminen, jokin ulkoinen uhka, ihminen, eläin, itse tie. Ketä on kulloinkin kanssakulkijat.

Minusta tie, jos mikään, on ikkuna sisintä askarruttavaan asiaan. Toivoisin mahdollisimman monen tie-unia tänne palstoille!

celadon
Viestit: 61
Liittynyt: 21 Huhti, 2008 12:13

#2 ViestiKirjoittaja celadon » 24 Syys, 2009 11:16

haa..hitsu taisi tilata tie-uneja , koska heti eilen tupsahti unekseni tämmöinen piiitkä taivaltaminen. lähes vuoteen en ole nähnytkään unia tai en muista niitä, mutta n.pariviikkoa sitten näin ensimmäisen , tiehen ja kulkemiseen liittyvän unen silloinkin, ja nyt tuntuu kuin olisi unimaani auennut uudelleen.


siirsinkin uneni omaan ketjuunsa..pohdiskellaan tässä hitsun unta.

celadon
Viestit: 61
Liittynyt: 21 Huhti, 2008 12:13

#3 ViestiKirjoittaja celadon » 26 Syys, 2009 8:27

herätessäni ajatuksiini tuli tämä hitsun uni ja siitä tuo kohta jossa juuri kun aloit väsymään, lumi sulaakin ja kulku käy helpommaksi.

Itselleni se olisi muistutus siitä , niin monesti todeksi koetusta, että kun on ihmisenä tehnyt sen mitä senhetkisillä voimavaroilla, tiedolla, taidolla on voinut tehdä ja antautuu, päästää irti, ajattelee että ..en enää jaksa...saakin apua yllättävältä taholta, asiat järjestyvät, lumi sulaa ja ratkaisu löytyy, ongelma häviää.

Tuosta sukupolvien ketjukohdasta ,jossa kuljet äitisi kanssa ensin, huolehdit hänestä ja hänen jaksamisestaan, tulee mieleen sellaista , että olisitteko tyttäresi kanssa samassa tilanteessa nyt?
Sinä tunnet huolta tyttärestäsi kuten ehkä äitisi tunsi myös sinusta silloin kun yhdessä teitte matkaa ja sinä näit tilanteessa vain sen puolen että sinä huolehdit äidistäsi?
Kun äiti huomasi että sinä selviät, hän saattoi jatkaa matkaansa ja sinä sait jäädä huolehtimaan tyttärestäsi..joka saattaa nyt huolehtia mielessään sinun jaksamisesta kuten sinä aikoinasi äitisi tilasta. meneekö sekavaksi??
Itselläni sattuu juuri olemaan samankaltainen tilanne ja tajusin unestasi että tyttäreni saattaa myös olla minun jaksamisesta huolissaan..vanhusteni hoitamisesta, taloudellisesta tilanteesta, terveydestä jne.
samaanaikaan kun minä mielessäni huolehdin hänen siipiensä kasvamisesta ja kantamisesta.

hitsu
Viestit: 123
Liittynyt: 28 Joulu, 2007 22:38
Paikkakunta: Vääksy
Viesti:

#4 ViestiKirjoittaja hitsu » 01 Loka, 2009 8:38

Taisitpa osua aivan nappiin. Hui, kehtaako näitä unia enää edes pohtia!


Palaa sivulle “Unientulkinta nettiryhmänä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa