unientulkinta.netin unifoorumi Foorumin päävalikko unientulkinta.netin unifoorumi
Enemmän unista ja unien merkityksestä: www.unientulkinta.fi
Syvällistä unientulkintaa unientulkintapalvelussa
 
 OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Karhut unissa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    unientulkinta.netin unifoorumi Foorumin päävalikko -> Erikoiset unet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Wednesday
Vieras

LähetäLähetetty: 06 Tam, 2008 16:48    Viestin aihe: Karhut unissa Vastaa lainaamalla viestiä

Vuodenvaihteen jälkeen olen nähnyt pari foorumin karhu-unista hyvin vahvasti poikkeavaa unta. Itselläni on luonnollisesti joitain aavistuksia niiden merkityksestä, mutta tahtoisin myös ulkopuolisen näkökulman asiaan.

Ensimmäisessä unessani oli karhuemo ja tämän poikanen. Seurasin niitä jonkinlaisen ulkopuolisen voiman ("jumalan") hahmossa. Karhuja uhkasi jokin toinen, suurempi eläin/olento, jota vastaan emo kävi verisen taistelun. Taistelun aikana kesäinen metsä muuttui lumiseksi rannaksi. Karhunpoika telmi lähistöllä lapsellisen ymmärtämättömänä kamppailun julmuudesta. Lopulta minä ulkopuolisena voimana lähdin johdattamaan molempia turvallisempaan ympäristöön. Matkan aikana "inhimillistyin" ja mukanani olivat ilmeisesti hetken aikaa jo ikääntyvät vanhempani. Saatoin karhut turvalliseksi katsomalleni rannalle usvaisen metsän läpi. Pian pikku-karhu jostain syystä meni veteen, ui kauemmas eikä pystynytkään enää palaamaan. Sen voimat olivat loppuneet kesken. Heräsin sen hukkumisen, emon puolesta kokemaani surun ja syyllisyyden aiheuttamaan itkuun unestani.

Toisessa unessani juoksin, koetin seurata muiden (ystävien) jälkiä ja pysyä mukana. Risteyksestä harhauduin kukkulalle, jonka reunalla olevan kivikon laidalla horjahdin. Kivikossa käärmeet lämmittelivät kevätauringon paisteessa. Ne havahtuivat läsnäolooni, alkoivat lähestymään joka suunnasta. Yritin tunnistaa niitä, määritellä hyvät ja pahat (myrkylliset myrkyttömistä), mutten muistanut mikä oli mikäkin. Tasapainoilin kivikossa mahdottomassa asennossa, horjuin niiden välillä ja yritin valita pienintä pahaa. Yllättäen vahvat pehmeän, tumman karvan ympäröimät tassut kynsineen ojentuivat minua kohti. Karhu lainasi minulle hetkeksi voimaansa ja auttoi nousemaan käärmeiden keskeltä.

Olen alta kolmekymppinen nainen, elänyt reilun vuoden yksin pitkän suhteen jälkeen.
Takaisin alkuun
olavi
Ylläpitäjä


Liittynyt: 25 Kes 2005
Viestejä: 3097

LähetäLähetetty: 07 Tam, 2008 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Et kerro, onko sinulla lapsia. Eri asioiden merkitys unessa todellakin riippuu unennäkijästä ja hänen elämäntilanteesta. Unessasi karhu esiintyy lapsensa puolesta taistelevana äitinä. Sitä vahvistaa se, että vanhempasi ovat mukana. Kyse voi olla sinusta äitinä tai sinusta vanhempiesi lapsena ja olisit toivonut parempaa turvaa. Lapsen ajautuminen kauas vedessä saattaa myös viitata omiin kokemuksiin. Toisaalta kun unessa itse kasvat paremmaksi uni voi kuvata oman vanhemmuuden vaikutusta.
Myös käärmeunessa äitikarhu (=äiti) toimii pelastaja.
_________________
Henkilökohtaisempaa unientulkintapalvelua
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    unientulkinta.netin unifoorumi Foorumin päävalikko -> Erikoiset unet Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Voit kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com